Je za praznike potrebna pirotehnika?

Ko se bliža Novo leto marsikdo pomisli, da mora kupiti kaj pirotehnike, ker si za praznike želi pokati. Vse več pa je ljudi, ki tega ne odobrava in pravijo, da pirotehnika ni potrebna in da se prazniki lahko preživijo ob glasbi in dobri družbi. Moramo vedeti, da je pokanja na novo leto bistveno manj, kot pa ga je bilo všasih. Sama rada pogledam ognjemete, kajti to je zame še vedno ta lepota, ko nekaj praznujemo na veliko. 

Ne zdi pa se mi smiselno metati različne petarde z namenom, da samo pokajo. Zakaj bi to počela ne vem. Tako bi sama predlagala, da petarde gredo iz prodaje in da obstaja nakup še samo pirotehnike. Tako bi si vsi lahko pogledali ognjemet, ki ga je na novo leto zelo lepo videti in ne traja predolgo. Najbolj neprijetno je za živali in tudi za ljudi, če se poka celo večer in tako ne veš, kdaj bo počilo in se prestrašiš. 

Je za praznike potrebna pirotehnika?

Pri ognjemetu pa je drugače, ker se ognjemet čaka in se ga tako pričakuje. Tako se ognjemeta ne ustrašimo, ampak ob njemu uživamo. Tudi za živali lahko takrat bolj poskbimo, ker vemo, da bo ognjemet in nas ne bo presenetilo pokanje. 

Zame pirotehnika ni moteča, če se uporabi pravilno. Je pa res, da je lahko nevarna posebej za otroke in sama bi uporabo pirotehnike otrokom strogo prepovedala. Enostavno to ni zanje in niti ni dobro, da so takrat blizu, ko pirotehniko uporabljajo starejši. Novo leto lahko tako pričakamo ob lepem in kratkem ognjemetu.