Vzglavniki imajo omejeno življenjsko dobo

Dejstvo je, da nam en in isti vzglavnik ne more dobro koristiti celo življenje. Zavedamo se, da imajo tudi vzglavniki omejeno življenjsko dobo. Sčasoma namreč še tako kakovostni vzglavniki izgubijo svojo obliko. Prav tako spremenijo trdoto, v njih pa se prične razvijati vse več alergenih mikroorganizmov.

Menjava vzglavnika je praviloma priporočljiva na vsake tri leta, in to ne glede na to, kakšna vrsta vam je najbolj pri srcu. Na voljo so takšni z naravnimi kot tudi umetnimi polnili.

 

Izbira vzglavnika je ne nazadnje odvisna tudi od položaja vašega spanja

Položaj spanca izjemno pomembno vpliva na sam izbor vzglavnika. Višina ter trdota je pri takšni opremi ključna za mirno pozibavanje v spanec in prebujanja brez kakršnih koli bolečin. Če najraje spite na boku, so dobra izbira vzglavniki iz spominske pene. Za ljubitelje spanja na hrbtu pa se najbolje priporočajo nekoliko bolj tanki vzglavniki, ki so izdelani iz bolj čvrstih vlaken.

Za ljubitelje spanja na trebuhu se priporoča vzglavnik, ki je mehkejši. Vrat med spanjem tako ostane povsem poravnan s hrbtenico. Če menjate spalne položaje, je najboljša izbira nakup povsem klasičnega vzglavnika oziroma blazine.

 

Po čem so značilni klasični vzglavniki

Klasični vzglavniki kupca še najbolj prepričajo s svojo univerzalnostjo. Primerni pa so za prav vse spalne položaje. Ne glede na to, kako torej spite, takšna posteljna oprema lahko poskrbi za miren spanec in seveda tudi za optimalno podporo vratu ter glave. Posledično se boste lahko prav vedno zbujali naspani in spočiti.

Po drugi strani pa so izjemno priljubljeni tudi tako imenovani anatomski vzglavniki. Primerni so za vse tiste osebe, ki spijo na hrbtu ali pa na boku. Anatomska oblika tako odlično poskrbi za odlično podporo vratu, ramenom, glavi, vzglavnik se prav tako povsem prilagodi uporabnikovi teži.

A še preden posežete po pravi vrsti za svoje potrebe, ne pozabite razmisliti niti o višini ter o mehkobi vzglavnika.