Za kletni prostor je keramika Ljubljana dobra izbira

V kletnih prostorih imam shrambo ter na enem delu vinsko klet. Ti prostori so pogosto vlažni in je bilo potrebno razmisliti o prenovi tal. Odločili smo se, da bo keramika Ljubljana dobra izbira, da prenovimo celotno področje kleti. Ker se je v kleti tudi veliko delalo z vodo. Pomivalo steklenice, pralo sode vina in podobno, smo se odločili, da bo keramika pokrivala tudi del stene, ne samo tal. Tako bomo lahko enostavno stene očistili z visokotlačnimi čistilci. Material kot je keramika Ljubljana je odporen na vlago, trden in se ne poškoduje, ko naprimer premikamo steklenice in sode po tleh. Odporen je tudi na višje pritiske curka vode, kot je čiščenje z visokotlačnimi čistilci.

Za kletni prostor je keramika Ljubljana dobra izbira

Kletne prostore smo tako prenovili v celoti in jih prekrili z materialom keramika Ljubljana. Ploščice so bile temno sive barve. Na stenah pa izbrali isto barvo, vendar svetlejši odtenek. Sedaj je bilo delo dosti lažje. Enostavno smo po končanem delu vse očistili z vodo. Na sredini je bil urejen odtok za vodo, tla so bila nekoliko nagnjena k odtoku in tako je voda takoj ustrezno odtekla. Jeseni, ko je sledila trgatev so ljudje veliko hodili tudi v klet, ker so nosili grozdje za prešat. Na čevljih se jim je pogosto nabiralo blato ali kamenčki. Res, da so bla tla umazana, vendar pa ni bilo videti nobenih prask. Res smo zadovoljni, da smo izbrali material keramika Ljubljana, ker nimamo nobenih težav. Četudi se kakšna ploščica polomi, imamo na zalogi nekaj komadov več, tako da jo preprosto zamenjamo.

Letos sem na trgatvi uživala, ker sem vedela, da bo veliko manj dela po končanem obiranju. Enostavno bom vzela svoj nov in močnejši visokotlačni čistilec in vse očistila. Od tal, sten, sodov, gajbic, steklenic in to kar sredi kletnega prostora. Material kot je keramika Ljubljana to omogoča, da ni potrebno najprej vse stvari odstranit.