Fiat 500 je odličen avto za ljudi, ki nimajo potrebe po velikem avtu

Fiat 500 je odličen avtomobil za mlade voznike in pa tudi starejše, ki nimajo družine, ter tako nimajo potrebe po prevelikih avtomobilih z veliko prostora. Ker pa je Fiat 500 zelo lahek avto pomeni, da je njegova poraba bencina zelo majhna in lahko tako prihranimo zelo veliko denarja, kajti gorivo je za avtomobil velik strošek. 

Med poletnimi dnevi si po navadi želimo oditi na morje nekoliko dlje, pa se nam zdi, da bi zato rabili nekoliko večji avto. Vendar Fiat 500 temu dokazuje ravno nasprotno. Čeprav gre za majhen avtomobil, ima še vedno 5 sedežev, torej voznik in sovoznik, ter trije sedeži v zadnji vrsti. Poleg tega pa ima še dokaj razumljivo kapaciteto prtljažnika in sicer nekje okoli 180 litrov, kar je za par potovalk, ko se odpravimo na potovanje, povsem zadosti. 

Z Fiatom 500 pridejo še ostale beneficije. Če pomislimo na menjavo gum za avto, si kar mislimo, da je to velik strošek. Fiat 500 pa ima relativno majhna kolesa in gume, kar je sorazmerno z velikostjo vozilo, ter zato pridejo nove gume konkretno ceneje, kot pri ostalih nekoliko večjih avtomobilih. 

Osnovni model Fiata 500 pa se da tudi nadgraditi z nakupom nekaterih dodatkov, kot so na primer okno na strehi avtomobila, ki se tudi odpira, oziroma lahko kupimo kabrioleta. Prav tako nimajo vsi Fiati 500 3 vrata, možno ga je kupiti tudi s petimi vrati. Fiat 500 po novem izdelujejo tudi v obliki električnega avtomobila, tako da gre »avtomobil z časom naprej«. 

Fiat 500 je odličen avto za ljudi, ki nimajo potrebe po velikem avtu

Fiat 500 je zaradi velikosti naravno izdelan za mestne vožnje. Prednost je tudi parkirni prostor, saj je v mestu lahko zelo težko najti dobro parkirno mesto, vendar ker gre za relativno majhen avto, ga lahko praktično parkiramo v vsak »boks« v mestu. Fiat 500 ima še možnost nakupa avtomobila v obliki avtomatika, kar pa mestno vožnjo še nadaljnjo olajša, še posebej kadar je v mestu gneča in je potrebno nenehno speljevanje.